Particuliere beleggers Urban Interest, Van Maarschalkerwaart en Rappange kopen appartementencomplex De Drees in Amstelveen.

22 december 2023

 

 

Een consortium van drie particuliere beleggers (Urban Interest, Van Maarschalkerwaart en Rappange) koopt 66 appartementen en een bedrijfsruimte, gelegen aan de Doctor Willem Dreesweg in Amstelveen. Verkoper is Achmea Real Estate, dat optreedt namens een van zijn institutionele klanten.

Het betreft een complex van elf woonlagen, gebouwd in 1988 en bestaat uit driekamerappartementen van gemiddeld 72 vierkante meter groot. Het merendeel van appartementen heeft een EPC-label B. Het gebouw is juridisch gesplitst maar nog niet individueel verkocht.

“De goede uitstraling, courante plattegronden, met ruime buitenruimtes en groene EPC-labels, maken het complex geschikt voor verschillende beleggingsstrategieën. Dit resulteerde in een zeer gediversifieerde kopers groep, hetgeen ons in staat heeft gesteld een optimaal resultaat voor onze opdrachtgever te realiseren.” Aldus Jorn Thoomes van TND real estate.

CCO Urban Interest Barbara Westrik namens kopers: “samen met onze partners zijn wij verheugd dat dit courante complex aan onze portefeuilles wordt toegevoegd. De ligging is zeer goed in een gewilde wijk in Amstelveen, tegenover winkelcentrum Middenhoven en de tramhalte. Hierdoor hebben de huurders alle voorzieningen binnen handbereik en is Amsterdam binnen enkele minuten te bereiken. Dit heeft ons mede doen besluiten het complex aan te kopen. Wij danken verkoper Achmea en adviseur TND voor de zeer prettige samenwerking.”

Achmea Real Estate is juridisch geadviseerd door Core Notariaat. TND real estate heeft deze transactie commercieel namens verkoper begeleid.