82 Nieuwe huurwoningen bij De Stede feestelijk opgeleverd

21 december 2023

Bij winkelcentrum De Stede zijn donderdag 14 december jl. 82 nieuwe, betaalbare woningen feestelijk opgeleverd. Ook de herinrichting van de buitenruimte werd gevierd. “Weer een stapje in de ontwikkeling van de stad en de vernieuwing van Zuidwest”, stelde wethouder Martijn Balster van Volkshuisvesting, Welzijn en Zuidwest.  

Vertegenwoordigers van eigenaar Urban Interest en bouwbedrijf Van Zanten Bouw waren samen met andere betrokkenen aanwezig om de oplevering te vieren. De wethouder richtte zich tot hen in een videoboodschap. De Haagse dichter Sjaak Kroes markeerde het bijzondere moment met een speciaal geschreven gedicht.

De opgeleverde woningen zijn verdeeld over twee gebouwen aan de Vrederustlaan en de Hazenrade en hebben de namen Luvi (puurheid) en Gali (vreugde) gekregen. Eerder waren op die bewuste plekken alleen parkeerplaatsen, daarboven kan nu worden gewoond. Wethouder Balster: ‘’Deze slimme manier van verdichten heeft ruimte gecreëerd voor woningen in een segment waaraan juist hier in De Stede veel behoefte is: de middenhuur. Zo helpen we woningzoekenden en zo helpen we middengroepen te behouden voor Zuidwest.”

Naast het toevoegen van woningen is er ook aandacht besteed aan de herinrichting van de pleinen aan de andere zijde van het winkelcentrum. Het parkeren is geoptimaliseerd, er is groen toegevoegd en de kiosken zijn volledig vernieuwd. Met deze nieuwe ontwikkeling draagt De Stede bij aan het creëren van een gevarieerde woonomgeving, waarin betaalbaar wonen hand in hand gaat met kwaliteit en levensplezier.