Terug naar overzicht

Over Joost Banckertplaats

Uniek Rijksmonument, hartje centrum in Rotterdam

Dompel jezelf onder in de rijke geschiedenis van Rotterdam door te wonen in dit prachtige Rijksmonument aan de Joost Banckertsplaats. Dit wooncomplex, onderdeel van het iconische Lijnbaan-ensemble dat in 1957 werd gebouwd als onderdeel van de wederopbouw na de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog, biedt een unieke kans om het bruisende stadsleven van Rotterdam te ervaren.

Als bewoner bevind je je letterlijk op een steenworp afstand van enkele van de meest populaire bezienswaardigheden en winkelstraten van de stad. Je stapt direct de deur uit en staat op de beroemde, autovrije Lijnbaan, de Koopgoot, de luxe winkelstraten “Meent” en Kruiskade, en de iconische Markthal. Bovendien ligt het centraal station van Rotterdam op loopafstand, waardoor deze locatie ideaal is voor mensen die veel gebruik maken van het openbaar vervoer.

Dit historische wooncomplex herbergt ongeveer 240 appartementen, variërend in grootte van circa 62m² tot circa 120m². Hierdoor is er voor ieder wat wils, of je nu op zoek bent naar een knus appartement of juist meer ruimte nodig hebt. Hoewel het complex zijn oorsprong vindt in 1957, zijn de woningen gemoderniseerd en voorzien van hoogwaardige isolatie, evenals luxe voorzieningen zoals een moderne keuken met inbouwapparatuur en stijlvol sanitair en tegelwerk.

Urban Interest heeft in 2023 in samenwerking met Trainmore een fitnessruimte toegevoegd die uitsluitend toegankelijk is voor de bewoners. Hier kun je je conditie op peil houden zonder de deur uit te hoeven.

Hoe kunt u ons bereiken?

Heeft u interesse in dit object?

Neem contact met ons op