Terug naar overzicht

Over Buikslotermeerplein

Winkelen en wonen in het hippe Amsterdam Noord

Met het vertrek van V&D uit de Nederlandse winkelstraten zijn vele panden in winkelgebieden leeg komen te staan. Een bijzondere uitdaging die Urban Interest in Amsterdam Noord heeft opgepakt en binnen één jaar wist te keren naar een succesvolle nieuwe invulling. Geheel van een nieuw gebouwontwerp tot bouwrealisatie en de opening van uiteenlopende winkels en diensten.

De samenwerking met de gemeente Amsterdam is van bijzonder belang geweest in de snelle ontwikkeling en realisatie van de plannen. Door de wederzijdse prettige ervaring heeft Urban Interest besloten betrokken te blijven bij de verdere herontwikkeling van het winkelcentrum. Zodoende onderzoeken onze vastgoedspecialisten de mogelijk- en haalbaarheid naar het realiseren van een extra woontoren bovenop de bestaande constructie. Iets wat mogelijk is doordat wij tijdens de eerdere revitalisatie al rekening hebben gehouden met deze optie, en hiertoe een extra stalenconstructie hebben toegevoegd. Deze constructie is overigens goed zichtbaar omdat de nieuwe gevel er als het ware als een tweede huid overheen is geplaatst.

Verder is de nieuwe centrale ingang één van de plekken waar de originele structuur van het pand nog goed te zien is doordat er hoge rechthoekige ramen voor zijn geplaatst. Met als gevolg een uitnodigende en open entree voor winkelbezoekers. Ook is er een nieuw trappenhuis geplaatst zodat bezoekers eenvoudig de eerste etage en het souterrain kunnen bezoeken.

In het winkelcentrum is een heel scala aan nationale en internationale winkelformules gevestigd. Enkele voorbeelden hiervan zijn C&A, Kruidvat, Media Markt, Hema, Blokker, Zeeman, Wibra, Manfield, Douglas, Hans Anders, Etos, ICI Paris, Nelson, Van Haren, Rituals, Action, AH, Lidl, So Low, en Decathlon.

Wonen in het Hippe Amsterdam-Noord

Urban Interest is al heel lang trotse eigenaar van dit verzorgde wooncomplex (gerealiseerd in 1996) van circa 18 verdiepingen hoog, met twee riante penthouses, gelegen aan het gezellige Buikslotermeerplein.

Dit wooncomplex ligt in het levendige en hippe stadsdeel Amsterdam-Noord. Met winkelcentrum Boven ’t Y of bijvoorbeeld Pathe-bioscoop binnen handbereik, hoeft men nooit ver te zoeken naar vermaak en voorzieningen. Bovendien is er een uitstekende verbinding met de Noord/Zuidlijn (metrolijn) op loopafstand, waardoor men ook in een mum van tijd in het hart van de Amsterdam kan zijn. Voor gemak van de bewoners is er een parkeergarage onder het wooncomplex.

Het wooncomplex beschikt over circa 74 ruime appartementen van circa 90m² met veel glas wat zorgt voor een overvloed aan natuurlijk licht. Daarbij kunnen bewoners genieten van een energiezuinige woning met een energielabel B, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor hun portemonnee.

Bereikbaarheid

De ringweg A10 is binnen een paar minuten bereikbaar en met de Noord/Zuidlijn is het maar een vijf minuten vanaf Amsterdam centraal station. Daarnaast biedt het centrum meerdere nieuwe bovengrondse garages, waardoor er meer dan voldoende parkeergelegenheid is.

 

 

 

Hoe kunt u ons bereiken?

Heeft u een interessante beleggingspropositie geschikt voor onze portefeuille?

Neem dan contact met ons op