Terug naar overzicht

Over Buikslotermeerplein

Urban Interest heeft eind 2016 de uitdaging opgepakt om het leegstaande V&D pand aan het Buikslotermeerplein een volledig nieuw uiterlijk te geven en te transformeren tot een multifunctioneel en volwaardig onderdeel van winkelcentrum Boven ’t IJ.

Met het vertrek van V&D uit de Nederlandse winkelstraten zijn vele panden in winkelgebieden leeg komen te staan. Een bijzondere uitdaging die Urban Interest in Amsterdam Noord heeft opgepakt en binnen één jaar wist te keren naar een succesvolle nieuwe invulling. Geheel van een nieuw gebouwontwerp tot bouwrealisatie en de opening van uiteenlopende winkels en diensten.

De samenwerking met de gemeente Amsterdam is van bijzonder belang geweest in de snelle ontwikkeling en realisatie van de plannen. Door de wederzijdse prettige ervaring heeft Urban Interest besloten betrokken te blijven bij de verdere herontwikkeling van het winkelcentrum. Zodoende onderzoeken onze vastgoedspecialisten de mogelijk- en haalbaarheid naar het realiseren van een extra woontoren bovenop de bestaande constructie. Iets wat mogelijk is doordat wij tijdens de eerdere revitalisatie al rekening hebben gehouden met deze optie, en hiertoe een extra stalenconstructie hebben toegevoegd. Deze constructie is overigens goed zichtbaar omdat de nieuwe gevel er als het ware als een tweede huid overheen is geplaatst.

Verder is de nieuwe centrale ingang één van de plekken waar de originele structuur van het pand nog goed te zien is doordat er hoge rechthoekige ramen voor zijn geplaatst. Met als gevolg een uitnodigende en open entree voor winkelbezoekers. Ook is er een nieuw trappenhuis geplaatst zodat bezoekers eenvoudig de eerste etage en het souterrain kunnen bezoeken.

Winkeliers die hun deuren hebben geopend in het winkelcentrumdeel zijn onder andere Lidl, H&M, Kruidvat, Action en So Low. Voor sportcentrum Fit for Free is de tweede verdieping van het gebouw nog verder aangepakt. De etage is uitgebreid en biedt ruimte voor een terras én heeft een groen dak gekregen. Een fijn uitzicht voor mensen die vanaf de hoger gelegen gebouwen uitkijken op het winkelcentrum. Om het sportcentrum te onderscheiden van het winkelcentrumdeel is gebruik gemaakt van een ander soort gevelmateriaal. Hierdoor is een natuurlijk onderscheid ontstaan.

Tenslotte is ook de achterzijde van het oud V&D gebouw aangepakt. In de dichte, solide gevel zijn ramen geplaatst voor meer openheid en dus zichtbaarheid van de aanwezige winkels, een fijne basis voor mogelijk nog meer doorontwikkeling van het winkelgebied.

Bestemming
Winkels
Status
In portefeuille
Oppervlakte
Circa 10.779 m2 BVO
Architect
Urban Climate Architects
Bijzonderheden
Revitalisatie compleet winkelcentrum

(Ver)kopen van nieuwe proposities?

Neem contact op

Onze specialisten staan open voor nieuwe proposities. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.