Terug naar overzicht

Over Stadscentrum Almere Buiten

Almere Buiten is een bruisend zelfstandig functionerend stadsdeel van de relatief jonge stad Almere. Bestaande uit 13 wijken en een groot winkelgebied als stadscentrum.

Het gebied is continu in ontwikkeling en groeit gestaag waardoor het aantal voorzieningen eveneens blijft uitbreiden. In maatschappelijk oogpunt en op het vlak van retail en recreatie zit Almere Buiten in de lift.

Ruim 10 jaar geleden heeft Urban Interest de stap gezet om het winkelcentrum verder te ontwikkelen zodat het stadsdeelcentrum aansluit bij de schaal van het omliggende gebied en behoeften van de inwoners. Gestart is met gefaseerde sloop van het oude winkelgebied en opbouw van een nieuw centrum waarbij veel nieuwe detailhandel, horeca en sociale voorzieningen zijn gerealiseerd. In totaal is circa 100.000 vierkante meter hiertoe gerealiseerd. Ook zijn er ruim 150 appartementen gebouwd en veel gelegenheid tot parkeren.

Momenteel werkt Urban Interest aan de realisatie van een nieuw Holiday Inn Express hotel en wordt nieuwe horeca gerealiseerd, 800 vierkante meter nieuwe detailhandel en nog eens 16 appartementen. Oplevering van dit onderdeel zal naar verwachting in Q1 2021 plaatsvinden.

Heeft u een interessante beleggingspropositie geschikt voor onze portefeuille?

Neem dan contact met ons op