Almelo, Binnenstadplan

Gefaseerde ontwikkeling van de binnenstad van Almelo. Verrijken van de binnenstad met een waterboulevard, een echte havenkom, een nieuw stadsplein, nieuwe winkels en centrum-stedelijk wonen en een stadstuin ter hoogte van de Wierdensestraat. Een fraaie openbare ruimte is de verbindende factor.

Fases:

Het Warenhuis
Transformatie van het voormalige V&D gebouw aan het Waagplein naar een wooncomplex met 30 nieuwe appartementen voor Beter Wonen en winkels op de begane grond.

Status: Gereed januari 2017

Haven Zuid
Ontwikkeling van een complex waarbij de functie winkelen, parkeren en wonen worden gebundeld. De winkels bevinden zich op de begane grond met daarboven een parkeerdek en 39 nieuwe appartementen. De appartementen hebben een verschillend karakter ‘Havenpanden’ aan de haven, ‘Stadse panden’ aan de Waagstraat en de Wierdensestraat en ‘Kloosterhofwoningen rond de Kloosterhof.

Status: In uitvoering

Kloosterhofflat
Sloop deel van de Kloosterhofflat van Beter Wonen ten behoeve van ontwikkeling van Haven Zuid. Beter Wonen verzorgt de duurzame renovatie van het resterende deel van het complex duurzaam tot 24 nieuwe appartementen aan een nieuwe stadstuin.

Status: In uitvoering

Het Pakhuis
Realisatie van 16 moderne appartementen verdeeld over 4 verdiepingen boven het winkelcentrum.

Brochure Pakhuis Almelo

Verhuurvideo Snelders Zijlstra

Bekijk via deze link hoe de gevel van Het Pakhuis wordt gerealiseerd door een metselrobot.

Status: In uitvoering

Een samenwerking met:
Gemeente Almelo, de provincie Overijssel en woningbouwvereniging Beter Wonen.

Meer weten: www.onscentrumvoorelkaar.nl

Fotogalerij