Urban Interest koopt 438 woningen van institutionele belegger

1 december 2023

Urban Interest heeft een portefeuille van 438 woningen en 235 parkeerplaatsen van een Nederlandse institutionele belegger gekocht.
De woningen – circa 96% appartementen en 4% eengezinswoningen – liggen op 9 locaties in Nederland en hebben een gemiddelde oppervlakte van 94 m². Het merendeel van de woningen wordt verhuurd in het middensegment. De woningen zijn gelegen in Den Haag, Rotterdam, Arnhem, Gorinchem, Vlissingen, Dronten, Almelo, Groningen en Den Bosch.

Barbara Westrik – CCO Urban Interest:
“Wij zijn zeer verheugd met deze aankoop. De aankoop zorgt voor een prachtige verrijking van onze portefeuille en sluit volledig aan op onze doelstelling om de komende jaren onze woningportefeuille verder uit te breiden met kwalitatief hoogwaardige woningen, voorzien van goede energielabels”.

Hein Wegdam – Directeur ING Real Estate Finance Business Banking:
“Met de financiering van deze transactie ondersteunen wij de groeistrategie van Urban Interest. Deze financiering onderschrijft dat wij altijd klaar staan om toekomstbestendig vastgoed te financieren”.

Over Urban Interest
Urban Interest is als Nederlandse belegger actief op het gebied van commercieel en residentieel vastgoed. Urban Interest exploiteert ontwikkelt en transformeert vastgoed zoals woningen, winkels, kantoren of een mix hiervan. De vastgoedportefeuille bestaat voor 50 % uit woningen, voor 35% uit retail en de overige 15% bestaat uit kantoren, leisure en logistiek.