Startsein nieuwbouw 82 woningen in De Stede Den Haag

20 april 2022

Er is een grote behoefte aan nieuwe woningen in de stad. Project De Stede voorziet in deze behoefte: er komen 82 woningen bij in het middenhuursegment, die naar verwachting medio 2023 worden opgeleverd. Woensdag 20 april verrichtte wethouder Martijn Balster onder begeleiding van de Sign Jugglers de feestelijke starthandeling voor dit nieuwbouwproject.

De woningen worden gebouwd bij het winkelcentrum De Stede. Urban Interest is eigenaar van dit winkelcentrum en de bovengelegen woningen.

Betaalbaar bouwen in de stad is een uitdaging! Hier bij winkelcentrum De Stede wordt dit nu wel gerealiseerd. Betaalbare nieuwbouw, verdichten en een verbetering van de openbare ruimte en leefbaarheid. Ik kijk uit naar het moment dat hier volgend jaar starters, gezinnen hun intrek nemen en veel woonplezier gaan ervaren, zegt wethouder Martijn Balster (Wonen, Wijken en Welzijn).

Van Zanten Bouw is gecontracteerd om de appartementen te bouwen. Er worden 50 appartementen gebouwd op het terrein aan de Vrederustlaan en 32 appartementen op het terrein aan de Hazenrade. De woningen zijn gelegen boven het parkeerterrein. Zodoende blijft er ook voldoende ruimte voor de auto beschikbaar. Aangezien er in de wijk al veel sociale huurwoningen zijn, richt project De Stede zich op woningen in het middenhuursegment.

Urban Interest is als eigenaar van het winkelcentrum en de bovengelegen woningen al jaren betrokken in het gebied. Inspringen op verandering in de leefomgeving is belangrijk om ook in de toekomst het gebied net zo bruisend en kleurrijk te houden als nu het geval is. Een omgeving waar mensen graag willen wonen en die aantrekkelijk is voor alle doelgroepen.

Daarom hebben wij de kans om op deze plek nieuwe woningen toe te voegen met beide handen aangegrepen en hebben we samen met de gemeente het plan opgepakt en kunnen we nu gaan starten met bouwen, zegt Berend Ringeling (projectmanager bij Urban Interest).

Herinrichting winkelplein
Naast de nieuwbouw van deze 82 woningen met parkeerplaatsen wordt ook winkelplein De Stede aan de voorzijde opnieuw ingericht. Er zijn extra parkeerplaatsen bijgekomen, er is groen toegevoegd met extra plantvakken en bomen en de bestrating wordt vernieuwd. Vier oude kiosken worden vervangen door nieuwe kiosken. Deze herinrichting is bijna afgerond en versterkt de kwaliteit van de leefomgeving.

 

Bron fotografie: Henk Ros Artfotos