Overeenkomst nieuwbouw 82 appartementen De Stede in Den Haag

20 januari 2022

Op 13 januari 2022 tekenden Urban Interest en Louis Camps, algemeen directeur Cluster Wonen van Janssen de Jong Groep, de aannemingsovereenkomst voor de nieuwbouw van 82 appartementen “De Stede” in Den Haag. In april start Van Zanten Bouw met de realisatie.

Belangrijke impuls
De 82 appartementen worden, in opdracht van vastgoedbelegger Urban Interest, gebouwd boven twee parkeerterreinen aan de Vrederustlaan en Hazenrade. Ontwikkelaar Berend Ringeling van Urban Interest: “De locaties bevinden zich achter onze winkelcentra en daarboven gelegen appartementencomplexen. De 82 appartementen realiseren wij boven de parkeerterreinen, zodat parkeren voor winkelend publiek in de toekomst gecombineerd wordt met de sociale interactie van wonen. Samen met de gemeente Den Haag versterken wij zo de leefbaarheid van het gebied en creëren we nieuwe woningen die hard nodig zijn in de huidige woningmarkt. We zijn daarom blij met de samenwerking met Van Zanten Bouw, die binnenkort gaan starten met de realisatie.”

Binnenstedelijke puzzel
Kees de Niet, directeur Van Zanten Bouw: “Van Zanten Bouw is relatief nieuw binnen Janssen de Jong Groep maar heeft een rijke historie en volop ervaring met binnenstedelijke bouwprojecten, zoals deze mooie opgave in Den Haag. Het team staat in de startblokken om deze expertise in te zetten en ook hier weer een succesvol project te realiseren. We zien overeenkomsten met Urban Interest in onze visie op samenwerken, waarbij transparantie en kwaliteit hand in hand gaan.”

Ontwerp
De twee complexen zijn ontworpen door Urban Climate Architects die zich daarbij heeft laten inspireren door de kenmerkende stijl van de omliggende woningen. Het complex aan de Vrederustlaan bestaat uit 50 appartementen, verdeeld over vijf woonlagen. Aan de Hazenrade worden 32 appartementen gerealiseerd, verdeeld over vier woonlagen. Tijdens de bouw blijven de logistieke ingangen van de naastgelegen winkels in gebruik. Om dat mogelijk te maken is in de voorbereiding veel aandacht besteed aan de bouwlogistiek en omgevingsveiligheid. De appartementen worden medio 2023 opgeleverd.

 

Foto v.l.n.r.: Berend Ringeling (Urban Interest), Louis Camps (Janssen de Jong Groep), Joost Kalis en Kees de Niet (Van Zanten Bouw).