Strategisch gelegen winkelcentrum Nova versterkt positie met komst van Lidl

17 februari 2022

Met de komst van Lidl is het supermarktaanbod in winkelcentrum Nova compleet. Naast de reeds gevestigde “full-service” supermarkten van Albert Heijn en Jumbo voorziet Lidl juist in de behoefte van de consument in het “discount” segment. Om aan de gewenste metrage te komen hebben wij meerdere winkels samengevoegd en zijn diverse ondernemers in het winkelcentrum verplaatst. Met als resultaat een prachtig nieuw aaneengesloten winkelgebied van circa 2.000 m2 die wij hebben kunnen opleveren aan de supermarkt. Door Lidl strategisch te positioneren in het winkelcentrum is deze zijde in één keer versterkt, mede gelet op de praktisch naastgelegen Action.

Nova strategische vestigingslocatie van Lidl
Supermarktketen Lidl heeft gekozen om zich in Nova te vestigen dankzij de recente revitalisatie van het centrum en de metamorfose die de wijk momenteel doormaakt. Men ziet een aanzienlijke kwaliteitsslag in de omgeving door onder andere (sociale) huurwoningen die zijn- of worden opgeknapt en grotendeels verhuurd worden in de vrije sector. Daarnaast zijn er vele nieuwbouw initiatieven die (koop)woningen gaan toevoegen aan de wijk. Komende jaren staat er nog veel meer op stapel. Zo worden in de Merwedekanaalzone circa 6.000 tot zelfs 10.000 nieuwe woningen gerealiseerd. In Groenewoud (Papendorp) komen bovendien circa 1.000 nieuwe woningen.

Hierop anticiperend zijn wij verheugd met de komst van Lidl naar het winkelcentrum. Wij wensen het team dan ook veel succes met de start op deze nieuwe en veelbelovende locatie.