Albert Heijn bereikt mijlpaal met opening van 2e XL-winkel in ’t SAV in Den Haag

29 juli 2020

Woensdag 29 juli is het zover. Winkelketen Albert Heijn (AH) rond tijdens de officiële en feestelijke opening een intensieve periode af van de winkeluitbreiding waaraan wij gezamenlijk gewerkt hebben. Ruim 1.000 vierkante meter vloeroppervlakte is bijgebouwd om de ambitie van de AH, het openen van de 2e Haagse XL-winkel, te realiseren. De aanwezigheid van Albert Heijn in het winkelcentrum is een van de belangrijkste steunpilaren in De Savornin Lohmanplein. Een winkelcentrum dat nu al een multifunctionele rol vervult in de buurt dankzij de variëteit aan voorzieningen waaronder winkels, dienstverleners en horeca.

Niets blijft onaangeroerd in ‘t SAV

Realisatie van de uitbreiding van supermarktketen AH staat niet op zichzelf. Urban Interest werkt al sinds 2015 gefaseerd aan de kwaliteitsverbetering van het winkelgebied en optimalisatie van de mix in wonen, werken en winkelen. Met de transformatie van de van oudsher bekende Thorbecke kantoortoren naar het hypermoderne Bellavista wooncomplex als startsein (fase 1). In het complex werden 116 appartementen gerealiseerd. Het gebouw, een voormalig grijze en –leegstaande- kantorenkolos, heeft nu een prachtig frisse uitstraling met veel glasdetails, open balkons en een welkome uitstraling. Het complex spreekt een nieuwe bewonersdoelgroep aan en brengt hiermee nog meer diversiteit naar de wijk.

Gefaseerd resultaat

Een flinke uitbreiding van het winkelcentrum staat centraal in de 2e fase van de gebiedsontwikkeling, waaronder de uitbreiding van de Albert Heijn. Door het verplaatsen van Scholtes Notenshop en de Aardbeien-boer krijgt de supermarkt een ruime entree in de passage. Ook is Etos verplaatst en vergroot en is Pour Vous toegevoegd aan het winkelcentrum. Health Spa heeft meer ruimte gekregen en de entree is verplaatst naar de straatkant. De passage krijgt nog een volledig nieuwe vloer en ook de gevel van het winkelcomplex krijgt een kwalitatieve upgrade.

Urban Interest blijft ambitieus, in fase 3 krijgt ook supermarktketen ALDI een flinke uitbreiding. En omdat het winkelcentrum ook een oudere bezoekersdoelgroep kent, heeft ons team van vastgoedspecialisten besloten de toegang van en naar het parkeerterrein verder te optimaliseren. Het parkeerdek wordt geheel vernieuwd en liften worden vervangen voor zogenoemde tapis roulant-loopbanden waardoor bezoekers makkelijk met winkelwagens niveauverschillen kunnen overbruggen.

Naar verwachting zal de complete renovatie medio 2021 worden afgerond.

Meer weten?

Voor meer informatie over De Savornin Lohmanplein neemt u contact op met onze vastgoedspecialist Dolf Mook, u leest meer over onze betrokkenheid in de casebeschrijving in ons portfolio.