Winkelpassage De Galerij Almelo in een nieuw jasje

Winkelpassage De Galerij in Almelo ondergaat een facelift. De oude gele gevels krijgen een opfrisbeurt en worden stralend wit geschilderd. Verder wordt deze week gestart met het aanbrengen van een mooie nieuwe passagevloer. Ook de kap van de winkelpassage krijgt op dit moment een flinke schoonmaakbeurt om de winkeletalages in de nieuwe frisse setting goed tot hun recht te laten komen. De werkzaamheden worden eind maart afgerond.

De renovatie van De Galerij is tevens het slotstuk van de activiteiten van Urban Interest in de ontwikkeling van de binnenstad van Almelo. De ontwikkeling van het winkelblok Haven Zuid (sloop-nieuwbouw) is reeds afgerond. C&A, Coop, Ter Stal, Wibra en Schoenmaker Flink hebben hun prachtige nieuwe winkels reeds in het najaar van 2018 geopend en volgende week zullen ook Okay Fashion en Cecil Mode de deuren openen voor het publiek.

De 16 appartementen en de nieuwe winkel op de begane grond naast de entree van De Galerij (herontwikkeling voormalig Snookercentrum) zullen eind maart worden opgeleverd. De gemeente is nu bezig met de werkzaamheden in de openbare ruimte en de aanleg van de havenkom. Dit zal medio november dit jaar gereed zijn. Eind april zullen het nieuwe centrumplein en De Galerij alvast op feestelijke wijze worden heropend.

Nagenoeg alle nieuwgebouwde winkelruimtes zijn verhuurd. Slechts twee winkels van 174 m2 en 287 m2 zijn nog beschikbaar voor de verhuur.

Na renovatie
Huidige situatie