Urban Interest verwelkomt ibis Styles Den Haag City Centre aan het Kerkplein in Den Haag

Afgelopen weekend, een jaar na de aankoop van dit door architect H.P. Berlage ontworpen pareltje, heet Urban interest met trots het hotel ibis Styles Den Haag City Centre welkom. De start van deze formule volgt na een intensieve verbouwing van dit karakteristieke pand.

Grieks specialiteitenrestaurant Knossos vestigde zich al in 1985 in dit unieke (rijks)monumentale pand, waar de andere huurder kantoorvakhandel Berlage al meer dan 100 jaar te vinden is aan het Kerkplein in Den Haag. Naast deze twee langjarige huurders denkt Urban Interest met de nieuwe hotel een uitstekende invulling te hebben gegeven aan dit schitterende pand uit 1895. “Midden in het oude centrum en het prachtige uitzicht op de Grote Kerk maken deze locatie uitermate geschikt voor de ibis Styles formule. Urban Interest is dan ook erg verheugd met de vestiging van dit mooie hotel, dat zich voor 25 jaar heeft gecommitteerd”, aldus Bram van Meijl (Urban Interest). “Daarnaast is het een perfecte aanvulling op onze landelijke portefeuille met een gezonde mix van woningen, winkels en kantoren.”

Het hotel is ontworpen op een manier die recht doet aan het historische karakter van het gebouw. General Manager ibis Styles Den Haag City Centre, Lucas Ensing zegt hierover: “Het unieke aan dit hotel is dat je het gevoel hebt dat je een museum binnenstapt. Zo is het oude trappenhuis nog helemaal intact en hebben we in de vergaderruimte zelfs nog het originele meubilair staan. Dit is de ideale plek voor een verblijf in het politieke hart van Nederland met de stations Den Haag Centraal en Den Haag HS op loopafstand.” Zijn vrouw en tevens zakenpartner Anne Martine Ensing vult aan: “Na 9 jaar leegstand wordt aan dit prachtige monumentale pand nu eindelijk recht gedaan. Hiervoor was het een kantoorpand en kon niemand het bezichtigen, maar nu het een hotel is, is het open voor iedereen die ervan wil genieten.”