5.000 m2 verhuurd aan Movisie, NJi en Vilans – Nova Building thuisbasis voor organisaties uit het sociaal domein

7 juli 2020

Met ingang van 1 september 2020 huren de kennisinstituten Movisie, het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) en Vilans circa 5.000 vierkante meter kantoorruimte in het door Urban Interest gerenoveerde en verduurzaamde Nova Building. Ook Sekondant, het shared service center voor de drie kennisinstituten, verhuist mee naar deze nieuwe locatie. Movisie is het landelijk kennisinstituut voor samenhangende aanpak van sociale vraagstukken. Het Nederlands Jeugdinstituut verzamelt, verrijkt, duidt en deelt actuele kennis over jeugd, vakmanschap en de organisatie van het jeugdveld. Vilans is de landelijke kennisorganisatie voor langdurende zorg. De organisaties huren vier aaneengesloten verdiepingen in het centraal gelegen kantoorgebouw voor een huurperiode van tien jaar. Met de verhuur is Nova Building een echte thuisbasis geworden voor organisaties uit het sociaal domein. Andere organisaties uit de sector zijn al jaren gehuisvest in het kantoorgebouw. Het gaat dan bijvoorbeeld om de NSPOH (opleidingsinstelling in de sociale sector), IEDERIN (netwerkorganisatie voor mensen met een beperking of chronische ziekte) en Per saldo (landelijke vereniging van mensen met een persoonsgebonden budget).

Ans van de Maat, bestuurder van het Nederlands Jeugdinstituut en woordvoerder van de drie kennisinstituten bij de verhuurtransactie:

Het voelt wat vreemd om ten tijde van coronamaatregelen te praten over verhuizen. Toch biedt deze periode ons de kans om op een nieuwe en meer hybride manier te gaan werken. Onze nieuwe locatie is daarom vooral een ontmoetingsplek waar we samen met anderen kunnen werken aan het oplossen van uiteenlopende maatschappelijke vraagstukken. Deze plek hebben we gevonden bij Nova Building. Het kantoorgebouw is centraal gelegen en biedt ons de mogelijkheid om de verbinding te vinden en te houden met andere organisaties die werken in het sociaal domein. De inrichting sluit aan bij de huidige coronamaatregelen en is flexibel naar de toekomst. Hiermee hebben we een mooie nieuwe stap gezet.

Nova Building maakt onderdeel uit van de meerjarige gebiedsontwikkeling waar Urban Interest zich voor inzet samen met de gemeente Utrecht, de winkeliersvereniging van het Winkelcentrum Nova en de omwonenden. In de afgelopen jaren werd Nova Building (voorheen bekend als het Piet van Dommelenhuis) compleet gestript, gerenoveerd en verduurzaamd (energielabel A). Het gebouw is ruim 70 meter hoog en telt circa 20.000 vierkante meter. Nova Building is daarmee en echte Utrechtse ‘Landmark’ gelegen bovenop het winkelcentrum Nova op Kanaleneiland. Met toevoeging van de drie bovengenoemde kennisinstituten is Nova Building voor het eerst volledig en voor lange termijn verhuurd.

Bram van Meijl, manager kantoren en beleggingen bij Urban Interest:

De upgrade en verhuur van Nova Building is een belangrijke pilaar in de lange termijnstrategie van Urban Interest om van Kanaleneiland weer een multifunctioneel gebied te maken. We hebben onder andere vier grote woonvelden gerealiseerd gericht op alle soorten inkomensgroepen, leeftijden en leefstijlen en hebben samen met de gemeente de infrastructuur verbeterd. Ook werken wij doorlopend aan de verrijking van het winkelaanbod in het Winkelcentrum Nova. Allemaal gericht om de functies van wonen, werken en winkelen tot een succesvolle mix te maken in dit kleurrijke en dynamisch stukje Utrecht.

Bij de totstandkoming van de verhuurtransactie werden de drie bovengenoemde kennisinstituten geadviseerd door Ans de Wijn Bedrijfshuisvesting.

Meer over Winkelcentrum Nova

In ons portefeuille detailoverzicht vertellen wij u graag over onze betrokkenheid bij de gebiedsontwikkeling van Kanaleneiland en Winkelcentrum Nova.

Lees meer